Címkék

1956 (1) 1989 (1) 77 filmajándék (1) állás (1) anonimizálás (1) archív (14) archívum (10) budapest meetup (1) címkefelhő (3) creative commons (1) csepeli györgy (2) digitális könyvtár (1) digitalizálás (1) dublin core (1) econtentplus (1) eisz (2) előadás (1) eszközök (1) eu (4) európai digitális könyvtár (1) európai unió (1) europeana (2) european digital library (1) fejlesztés (3) filmajandek (1) filmek (1) filmhíradó (4) filmhíradók (3) filmklub (2) firefox (1) galambosi andrás (2) gnu (1) gramofon (2) gramofon online (2) gyűjtemény (2) hangtár (1) hellokaracsony (1) honlap (3) horthy (1) icommons (3) informatikus (1) internet archive (1) isummit (3) játék (1) kereső (5) kezdet (1) kitzinger (2) kitzinger dávid (4) konferencia (5) könyvtár (1) közadat (3) közlemény (1) közösségi tartalomfejlesztés (2) kultúra (2) kultura 2 0 (1) manuscriptorium (1) metaadat (4) metaman (1) metamanager (1) mnfa (1) mta (1) mtv (1) nagy imre (1) nava (12) nda (12) neumann (21) nft (1) nyílt archívum (3) nyilvánosság (2) nyitás (1) oai pmh (1) open source (1) osa (2) politika (1) portlet (1) prelinger (1) projekt (1) promóció (1) psi (1) rendszerváltás (1) rév (1) sajtóanyag (1) sajtóközlemény (3) sajtótájékoztató (3) sapporo (2) stallman (1) szerzői jog (1) támop (1) tanácsköztársaság (1) tartalomfejlesztés (1) tel (1) tiop (1) történelem (1) trianon (1) tv híradó (1) varsó (1) vizsgafilmek (1) werf (1) wikipedia (1) z3950 (1) Címkefelhő

Neumann sajtóhírek

Feedek

Add to netvibes

Add to Google Reader or Homepage

Subscribe in Bloglines

saját kereső

Licenc

Creative Commons Licenc

Megújult a Neumann-haz.hu

2008.09.08. 08:50 Kitzinger

Hosszú előkészület után végre teljesen megújult a Neumann Kht. honlapja. A weboldal már az új arculat elemeivel készült. Végre volt annyi időnk, hogy megírjuk, mi is az amivel foglalkozunk, amivé a Neumann Kht. vált az utóbbi pár évben.

Állítólag a suszter cipője mindig lyukas. Ha van elég munkája, nem jut idő a sajátjára. Mégis, nem nagy dicsőség, hogy több hónapi átmeneti állapot után szeptember elejére elindítottuk az új honlapot. Az eredmény azonban mindenért kárpótol. Az új arculatot a Motion Twins Kft. tervezte. Reméljük elég időtlenre sikerült a logó. Csupa szétvágott 0-ból, áll, ami a kiegészítő elemekkel a kettes számrendszer 0 és 1-es számaira utal. Fontos volt, hogy a Kht. arculata passzoljon a termékeihez (NDA, NAVA, Közadatkereső), és ne nőjön a fejére azoknak.

A tartalomban nem próbáltuk meg az összes jelenlegi és valaha volt tevékenységünket részletesen leírni. Inkább a nagy képpel, az összefüggésekkel, a küldetéssel foglalkozunk. A szolgáltatásokkal saját honlapjaikon ismerkedhetnek meg részletesen. Az oldal szerkesztése akkor vált érdekessé, amikor a saját szolgáltatásainkat is beleépítettük. Nem túl bonyolult, de egyszer időigényes a Információszabadság törvény rendelkezéseinek megfelelni, és a jogszabálynak megfelelően publikálni a társasággal kapcsolatos közérdekű adatokat. De ha már egyszer bent van, akkor nagyon könnyű a metaadatokkal együtt publikálni a saját honlapon. Hasonlóan érdekes volt, amikor a munkatársak publikációira létrehoztunk egy NDA gyűjteményt. Ha valamelyikünk új cikkel, tanulmánnyal jelentkezik, akkor annak metaadatait felvesszük az Neumann_publikációk gyűjteménybe, és a lista automatikusan frissül az oldalunkon. Ugyanígy jártunk el a rólunk szóló cikkekkel. Egy Neumann_sajtó gyűjteménybe tesszük el a rólunk szóló cikkek adatait. Illetve így tároljuk, és tesszük kereshetővé közleményeinket. A társaság oldalán a hírszolgáltatást innen, az nda.blog.hu oldalról oldjuk meg. Nem azért, mert ez így nagyn webkettes, hanem mert így többen olvashatják, és a cimkék alapján fűzhetjük be ide vagy az nda.hu-ra a cikkeket. Egy dolgot nem sikerült megoldani. Nem tudtuk megszerezni a neumann.hu URL-t. A domain birtokosa, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, a használaton kívüli domainjét átirányított az njszt.hu-ra. Így annyit tudtunk tenni, hogy a neumann-haz.hu mellett már a neumannhaz.hu is működik.

Használják egészséggel a honlapunkat! Ha nagyon tetszik, vagy éppen nem tetszik, ha hibát találnak, akkor írjanak kommentárt ide, vagy küldjenek levelet!

Tisztelettel:

1 komment

Címkék: honlap nava neumann nda metaadat kitzinger

A bejegyzés trackback címe:

https://nda.blog.hu/api/trackback/id/tr37651737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikke 2008.09.17. 19:37:57

Nem szoktam utánanézni oldalaknak, ki készítette, stb., de ez most kivétel volt. Jól sikerült! Szép, letisztult, amilyennek lennie kell.
nda blog
süti beállítások módosítása